Til forsiden

Siste nytt

Holmenkollstafetten – løp for en god sak

4. mai 2024 er det igjen tid for et av Norges største friidrettsarrangement; nemlig Holmenkollstafetten. Stafetten arrangeres av Idrettsklubben Tjalve. I år er det deltakerrekord med over 4500 lag og hele 67.000 påmeldte. Arrangementet samler bedrifter, organisasjoner og idrettslag til en løpefest i hovedstaden.

Melanoma Meet & Greet

Skrevet av Barbara Gonzalez-Vaughn Mandag 18.mars 2024 ble det niende Melanoma Meet & Greet avholdt i Oslo Cancer Cluster Innovasjonspark (OCCI), som er et kraftsenter innen kreft, og et sted hvor det jobbes med utviklingen av kreftbehandlinger og diagnostikk.

Det 15. Nordic Melanoma Meeting

11 – 13 oktober, 2023, Reykjavik - Nordic Melanoma Meeting samlet i år klinikere og forskere fra de nordiske landene, samt ledende melanomforskere fra hele verden i de unike islandske omgivelsene.

Den nye likepersonstjenesten – Samarbeid mellom pasientforeningene og Kreftforeningen

Alle pasientforeningene som er tilsluttet Kreftforeningen har over lang tid samarbeidet med Kreftforeningen om å bedre likepersonstjenesten og gjøre den mer lik for alle. Vi har kommet et godt stykke på vei med dette viktige arbeidet og har sammen utviklet et nytt felles grunnkurs for nye likepersoner samt et kurslederkurs. På denne måten kan alle foreningene tilby frivillige flere kurs gjennom året, og kanskje viktigst av alt, lette på arbeidsmengden samt kutte kostnadene som følger med å arrangere slike kurs.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Studenthuden din glemmer ikke

Mandag 29. august skrev VG.no om solariumsgave til studenter. Melanomforeningen har sammen med Kreftforeningen, Kreftregisteret, Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet, Norsk forening for Dermatologi og Venerologi, Norsk Melanomgruppe og Universitetet i Oslo skrevet et innlegg vedrørende dette.

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Protokoll fra årsmøte 2022

Gikk du glipp av årets årsmøte i melanomforening? Her finner du protokoll fra møtet.

Utvikling av helseapp

Vi trenger deg som har erfaring med bruk av helseapper!

Landsmøte 21-22 mai i Trondheim

Årets landsmøte gjennomføres 21-22 mai. Saksliste, aktivitesregnskap, årsmelding og revisjonsberetning for samlingen finner du i denne artikkelen.

Melanomforeningens styreleder Kari Anne Fevang har gått bort

Den 25 mars sovnet styreleder Kari Anne Fevang fredfullt inn med sine nærmeste rundt seg.

Ledig engasjement som organisasjonskoordinator i Melanomforeningen

Vil du være med å jobbe for at pasienter og pårørende berørt av kreft skal få en bedre hverdag? Melanomforeningen og CarciNor deler sekretariat og søker etter en organisasjonskoordinator til et fulltidsengasjement for to år.

Høstseminar 2021

Vi har den glede å invitere til en fysisk samling igjen, og ønsker velkommen til Høstseminar på Scandic Lillestrøm, med tilhørende likepersonsamling i forkant.

Nasjonal klinisk studie for pasienter med spredning fra melanom nesten fulltegnet

Ved alle norske universitetsklinikker løper for tiden en klinisk studie der et helt nytt behandlingsprinsipp kombineres med immunterapi eller målrettet behandling

Melanomforeningens podcast

Melanomforeningen har i flere år ønsket å starte en podcast og når har første episoden kommet!

Protokoll fra årsmøtet i Melanomforeningen

Nå er resultatene fra det heldigitale årsmøtet 11. mai kl. 09:00 til 20. mai kl. 09:00

Den internasjonale dagen for kliniske studier

I dag er det den internasjonale dagen for kliniske studier og nettsiden til MED.hjelper er offisielt åpnet! Den skal vise vei til utprøvende behandling så du som pasient eller pårørende kan spørre legen selv!

Melanomforeningens infofilm på TV2 og TVNorge i pinsen

Melanomforeningens infofilm "Stress med føflekkreft" vises på alle TV2 sine TV-kanaler og TVNorge den 23. mai 2021 (første pinsedagen).

Direktesendt webinar mandag 10. mai kl. 17:00!

Neste uke starter det digitale årsmøtet vårt. Som et "plaster på såret" for at det ikke blir fysisk landsmøte, inviterer vi til et direktesendt webinar mandag 10. mai kl. 17:00! Lær mer om melanom og still spørsmål til onkolog og overlege Marta Nyakas (OUS/Radiumhospitalet)!

Hudkreftdagen 2021: Stråling og føflekkreft

Sammen med Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) og Meteorologisk institutt (MET), ønsker Melanomforeningen velkommen til gratis lunchwebinar i anledning den internasjonale Hudkreftdagen 26. mai.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.

Koronavaksine oppdatert 11.3.21

FHI har nå sendt informasjonsbrev til kommuneleger og helseforetak hvor de presiserer behovet for bruk av skjønn innenfor prioriteringsgruppen og at grupper med underliggende sykdom (f eks kreft) bør gis høy prioritert.

Koronavaksine oppdatert 11.3.21

FHI har nå sendt informasjonsbrev til kommuneleger og helseforetak hvor de presiserer behovet for bruk av skjønn innenfor prioriteringsgruppen og at grupper med underliggende sykdom (f eks kreft) bør gis høy prioritert.

Forskningsprosjekt om en personlig risikovarslingsmodell i en mobilapp

Melanomforeningen er med i et stort internasjonalt EU-finansiert prosjekt. Prosjektet skal utvikle en personlig risikovarslingsmodell i en mobilapp. Det kan brukes til å støtte forebyggende tiltak og livsstilsendringer hos personer med ikke-smittsomme sykdommer som hudkreft og diabetes.

Spørsmål om prioriteringer og risikogrupper når det gjelder koronavaksinasjons-programmet

Melanomforeningen har sendt et brev til FHI med kopi til Kreftforeningen på onsdag 3.mars hvor vi krever at høyrisiko pasienter prioriteres før friske 65-74 åringer. Hjernesvulstforeningen, Carcinor, brystkreftforeningen og ungkreft ble med som underskrivere av brevet. Kopi av brev ligger her.

Vil du bidra i melanomsaken?

Vi trenger kandidater til styret i Melanomforeningen!

Verdens kreftdag 2020

I dag er det Verdens kreftdag. Dette er en offisiell FN-dag som markeres over hele verden hvert år den 4. februar. Den internasjonale kreftunionen startet markeringen for å styrke den globale kampen mot kreft. Forebygging, tidlig behandling og livskvalitet for mennesker med kreft, pårørende og etterlatte er viktige temaer i arbeidet.

Fortsatt like aktuell idag ❤ Vær et medmenneske og likeperson!

Mette Førde Sørsdal (49) lever med uhelbredelig kreft. I dette innlegget deler hun sine refleksjoner rundt katastrofetanker og korona.

Bli medlem for kr 50 ut året!

Vi trenger ditt medlemskap! Jo fler medlemmer dess sterkere står vi i kampen mot melanom (føflekkreft).

Årsmøtet 2020 blir digitalt

Årets årsmøte blir digitalt og gjennomføres fra fredag 4 desember kl.09.00 til mandag 14 desember kl. 09.00 på Vibbo.

Melanomforeningen avlyser fysisk Landsmøte på Lillestrøm 17-18. oktober 2020

Med bakgrunn i smitteoppblomstringen og innskjerpede smitteverntiltak den siste tiden, ser styret seg dessverre nødt til å utsette høstens fysiske Landsmøte som skulle vært 17.-18. oktober på Thon Hotel Arena på Lillestrøm.

Hvordan få Norge ned fra verdenstoppen i hudkreft | Webinar

På hudkreftdagen gjennomførte Melanomforeningen sammen kreftforeningen et webinar om hvordan få ned Norge fra verdenstoppen i hudkreft.

Hudkreftdagen 2020: Det er enkelt å forebygge malignt melanom (føflekkreft)

Flere og flere nordmenn blir rammet av malignt melanom (føflekkreft). De siste tallene fra Kreftregisteret viser at 2 325 nordmenn fikk diagnosen i 20181.

Innspill fra Melanomforeningen ifm. forslag til endringer i solarieregelverket

Les Melanomforeningens høringsinnspill til "forslag til endringer i solarieregelverket".

Inspill fra Melanomforeningen til evalueringen av Nye Metoder

Les Melanomforeningens innspill til evalueringen av Nye Metoder.