Til forsiden

Kunnskapsbank

Her kan du lære om alt fra prognoser og pakkeforløp, til generelt solvett og forebygging av melanom.

Hva er melanom?

Malignt melanom som er det medisinske navnet på melanom, bedre kjent som føflekkreft – den alvorligste formen for hudkreft.

Hva er melanom?
ud med mange føflekker. Nedre del av ansiktet til personen synes så vidt i bakgrunnen.ud med mange føflekker. Nedre del av ansiktet til personen synes så vidt i bakgrunnen.

Siste nytt om oss

Nyhetsbrev Juni 2024

Kjære alle sammen! Våren har vært travel med en vellykket gjennomføring av det årlige Landstreffet, Hudkreftuken og lansering av vår nye forebyggende kampanje - Solsikker. Nå står sommeren for døren og en velfortjent sommerferie venter. Vi benytter samtidig anledningen til å minne om at vi er stengt i hele juli.

Oppsummering fra Hudkreftuken 2024

Mai er måneden i året dedikert til å øke bevissthet blant allmennheten om hudkreft og melanom. Gjennom mai måned forsøker vi å holde ekstra fokus på dette emnet i håp om å belyse flere mennesker om viktigheten av hudbeskyttelse som forebyggende tiltak, men også for å vise solidaritet ved å være en støtte for alle melanomrammede.

Solsikker Prosjektet - Oppsummert

I forbindelse med Hudkreftuken i mai, har Melanomforeningen lansert den nyutviklede kampanjen Solsikker. Flere elementer inngår i kampanjen bl.a. den spennende boken Jonas og Judith, sola og snøen og den nye, fengende låten Smøresangen med tilhørende Smøredansen. Dette initiativet tar sikte på å øke bevisstheten rundt solbeskyttelse hos barn ved å kombinere læring med musikk og moro.

Nyhetsbrev april 2024

Vi er godt i gang med våren og merker allerede at vi beveger oss mot enda lysere og varmere dager. Våren gjør noe med oss nordmenn, vi kryper gradvis ut av vinterdvalen og tilbringer mye mer tid ute i solen. Solen er viktig for helsen vår på mange ulike måter, men vi må ikke glemme at den også kan være skadelig dersom man ikke har gode solvaner på plass. Mai måned er rett rundt hjørnet og med den også Hudkreftuken. Mai er utpekt som den internasjonale hudkreft og melanom bevissthetsmåneden. I forbindelse med hudkreftuken, siste uken i mai, og med mål om å sette viktigheten av forebyggende tiltak på dagsorden, har Melanomforeningen utviklet Solsikker – en kampanje rettet mot barn for å lære dem gode solvaner. Et element i denne kampanjen er Smøresangen, som nå er tilgjengelig på alle musikkplattformer. Les mer om Solsikker og hør den nye sangen vår i denne utgaven av Nyhetsbrevet!

Flere ressurser

Melanomforeningens podcast

Melanomforeningen har i flere år ønsket å starte en podcast og når har første episoden kommet!

Lytt til podcasten