Til forsiden

Tilbake til nyheter

Solsikker Prosjektet - Oppsummert

I forbindelse med Hudkreftuken i mai, har Melanomforeningen lansert den nyutviklede kampanjen Solsikker. Flere elementer inngår i kampanjen bl.a. den spennende boken Jonas og Judith, sola og snøen og den nye, fengende låten Smøresangen med tilhørende Smøredansen. Dette initiativet tar sikte på å øke bevisstheten rundt solbeskyttelse hos barn ved å kombinere læring med musikk og moro.

25. juni 2024
barn som smører seg med solkrembarn som smører seg med solkrem

Solsikker er mer enn bare en kampanje; det er et pedagogisk verktøy laget for å gjøre opplæring i solsikkerhet både engasjerende og underholdende, og Smøresangen er spesielt utviklet for å gjøre påføring av solkrem til en morsom aktivitet.

Solsikker Patruljen danser SmøredansenSolsikker Patruljen danser Smøredansen
Solsikker Patruljen spiller inn musikkvideo til Smøresangen

Med en økende global trend i melanomtilfeller, er det kritisk å begynne forebygging tidlig. Solsikker kampanjen tilbyr en kreativ måte å innarbeide livsviktige solvaner hos barn. Vårt mål er ikke bare å beskytte de små fra solens skadelige stråler, men også utruste dem med kunnskapen de trenger for å gjøre sunne solvalg gjennom livet.

Etter lansering er det allerede to skoler i Fredrikstad, to skoler i Stavanger området og to barnehager som har bestilt vår kostnadsfrie Solsikkerpakke. Vi håper at flere følger etter. Solbeskyttelse og gode solvaner er et aktuelt tema hvert år når vi beveger oss inn mot våren og gjennom sommeren. I Melanomforeningen mener vi dessuten at dette er et viktig og aktuelt tema ellers i året også, ettersom solen kan gjøre skade, selv på vinterstid.

barn som løper barn som løper
Solsikker Patruljen løper ut for dansing ute

Vi er også henrykt over at Smøredansen læres bort til ivrige små dansere på Dansecamp ved Danseløven Ballettskole i Holmestrand i uke 26 og 33. Danseløven Ballettskole gjentar suksessen med 1 ukes dagskole i dans for barn mellom 7-12 år. Uken vil inneholde danseklasser i ulike dansestiler som hip hop, klassisk ballett og showdans, samt danseleker og koreografi. I begynnelsen av denne uken kunne 17 forventningsfulle deltakere endelig ha kick-off på Dansecamp med vår egne koreograf av Smøredansen, Charlotte Korrell, i spissen. Solsikker Patruljen vår vokser, og vi håper å kunne få mange flere solsikre barn med oss på laget for å spre et viktig budskap.

barn som arbeider i Melanomforeningens aktivitetsheftebarn som arbeider i Melanomforeningens aktivitetshefte
Tegnepause med Aktivitetsheftet på Dansecamp ved Danseløven Ballettskole

Kampanjen Solsikker er en del av Melanomforeningens bredere innsats for å bekjempe melanom og annen hudkreft gjennom utdanning og forebyggende arbeid. Foreningen håper at denne tilnærmingen fører til en varig endring i hvordan kommende generasjoner forholder seg til solbeskyttelse.

Skrevet av Barbara Gonzalez-Vaughn

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.