Til forsiden

Tilbake til nyheter

Holmenkollstafetten løp for en god sak

4. mai 2024 er det igjen tid for et av Norges største friidrettsarrangement; nemlig Holmenkollstafetten. Stafetten arrangeres av Idrettsklubben Tjalve. I år er det deltakerrekord med over 4500 lag og hele 67.000 påmeldte. Arrangementet samler bedrifter, organisasjoner og idrettslag til en løpefest i hovedstaden.

15. april 2024

For forskere, teknikere og studenter ved avdeling for TumorBiologi ved Radiumhospitalet (Department of Tumor Biology) har dette blitt en årlig tradisjon. Dette gjøres delvis for å legge til rette for fysisk aktivitet samt styrke samholdet på arbeidsplassen, men også for å kunne bidra til en felles spleis. Deres avdeling forsker på melanom, bryst- og prostatakreft. I år løper de med oransje t-skjorter for Melanomforeningen, en pasientforening for alle de som er rammet av melanom, den mest alvorlige typen hudkreft.

Oransje T-skjorter for Melanomforeningen

I 2022 fikk 2911 nordmenn denne diagnosen og disse tallene viser ingen tegn til å avta, tvert imot anslås tallene til å være høyere for 2023, når Kreftregisteret publiserer oppdaterte tall i deres statistikkbank 7.mai i år. Denne gjengen løper for å rette fokus på en alvorlig diagnose som rammer flere nordmenn hver dag. Løpegruppen fra avdeling for TumorBiologi ved Radiumhospitalet består av 17 menn og kvinner, som sammen skal løpe for en god sak. 

Du kan støtte deres sak ved å VIPPSe til #82380.

På vegne av Melanomforeningen takker vi for engasjementet og ønsker dere alle lykke til med stafetten. Vi heier på dere!

Skrevet av Barbara Gonzalez-Vaughn

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.