Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Den internasjonale dagen for kliniske studier

I dag er det den internasjonale dagen for kliniske studier og nettsiden til MED.hjelper er offisielt åpnet! Den skal vise vei til utprøvende behandling så du som pasient eller pårørende kan spørre legen selv!

20. mai 2021

MED.hjelper ønsker å gi pasienter i Norge like muligheter til å bli vurdert for deltakelse i utprøvende behandling. Derfor er det viktig at folk får vite om, og kan spørre om kliniske studier. Besøk gjerne første versjonen av nettsiden MEDhjelper.com, som vil spre kunnskap og vise vei til utprøvende behandling.

I denne anledning har helseminister Bent Høie en liten hilsen som du kan se her: Hilsen fra helseminister Bent Høie til MED hjelper sin lansering

International Clinical Trials Day blir markert over hele verden, og her hjemme vil blant annet MED.hjelpers samarbeidspartner NorCRIN arrangere et webinar med tema «Rekruttering av pasienter til kliniske studier» rettet mot ansatte i helsevesenet.

Er du pårørende? MED.hjelper har også laget en liten videosnutt som snakker direkte til pårørende: MED.hjelper viser vei

HVEM STÅR BAK MED.HJELPER?

VIS og forskningssenteret Neuro-SysMed (Helse Bergen HF og Universitet i Bergen) har initiert samarbeidet, MED.hjelper er utviklet gjennom lagarbeid, med blant annet pasientorganisasjoner, EUPATI Norge, helseforetak, NorCRIN, helseklynger og strategiske partnere i helsenæringen.

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.