Til forsiden

Artikler

Nyheter innen melanom fra verdens største kreftkongress; ASCO 2024

Juni markerer ikke bare begynnelsen for sommeren, men også en av årets store happenings innen kreftbehandling; ASCO-kongressen i Chicago. Her kommer noen av høydepunktene fra konferansen:

Ollas Historie

Dette innlegget er viet til vår dyktige forfatter, Olla Rypdal, som har skrevet boken vår «Jonas og Judith, sola og snøen». En spesiell takk til henne for at hun i tillegg til sin kunnskap og ekspertise, også har bidratt med sin personlige historie.

Da mamma fikk kreft

Det hele startet i 2015 da mamma begynte å kjenne flimring og lysglimt i høyre øye. Hun hadde vært plaget med det en stund og etter en synstest ble hun henvist til øyenlege for sjekk. Her ble det funnet en tumor i øyet. Etter videre utreding ble hun diagnostisert med uevalt malingt melanom.

Bilde av Torill Grøttved LundeBilde av Torill Grøttved Lunde

Hurtiginnføring av immunterapi - er konsekvensene færre kliniske studier?

I desember 2023 innførte Beslutningsforum en ny ordning for hurtig innføring av immunterapi, ofte referert til som «fast-track ordningen». Med denne ordningen tilbyr Beslutningsforum legemiddelfirmaene en måte å unngå en tidkrevende evaluering av legemiddelets effekt og sikkerhet mot at de aksepterer en lav pris på sitt immunterapeutiske legemiddel (prisen må være lavere enn en gitt terskelverdi). 

Godkjent adjuvant behandling for pasienter med stadium II melanom

Den 12.02.24 godkjente Beslutningsforum medikamentet nivolumab for adjuvant behandling av pasienter med stadium IIB og IIC i Norge. Dette skjedde via en ny «Fast track godkjenning» og kom raskere enn forventet.

Huden din husker!

Huden din husker, derfor er det viktig å ta godt vare på den. I denne videoen kan du høre tre melanompasienter fortelle sin historie.