Til forsiden

Artikler

Godkjent adjuvant behandling for pasienter med stadium II melanom

Den 12.02.24 godkjente Beslutningsforum medikamentet nivolumab for adjuvant behandling av pasienter med stadium IIB og IIC i Norge. Dette skjedde via en ny «Fast track godkjenning» og kom raskere enn forventet.

Huden din husker!

Huden din husker, derfor er det viktig å ta godt vare på den. I denne videoen kan du høre tre melanompasienter fortelle sin historie.

Video: Føflekkens ABCDE regel

Det er viktig å oppdage føflekkreft på et tidlig stadium. Dersom sykdommen ikke behandles raskt, kan svulsten vokse dypere inn i huden og spre seg til andre deler av kroppen. For å vurdere en føflekk, kan man punktvis følge ABCDE-regelen.

Myter om solarium

Det finnes mange myter om solarium. Men, visste du at risikoen for å få hudkreft av strålene i solariet øker hvis du starter å sole seg i ung alder, tar solarium ofte eller over lengre tid? Ingen brunfarge er verdt å få hudkreft for!

Solvettreglene

Det er deilig å være i solen, og det skal vi ikke slutte med. Men, vær solsmart! Begrens tiden i sterk sol. Solkrem alene gir ikke nok beskyttelse, så du må hjelpe til med hodeplagg og klesplagg. Smør rikelig med solkrem, og bruk faktor 30 eller høyere. Og aller sist; solarium er kreftfremkallende. Ikke ta solarium.

Fem på gaten: Hva betyr solen for deg?

Vi har spurt folk på gaten om de vet hva melanom er.