Til forsiden

Pasienthistorier

Les historier om melanomrammede pasienter og pårørende.

Tre personer snakker sammen. Vi ser dem bakfra og i bakgrunnen ser vi et vann som reflekterer det som virker å være en skog.Tre personer snakker sammen. Vi ser dem bakfra og i bakgrunnen ser vi et vann som reflekterer det som virker å være en skog.

Artikler relatert til temaet

Ollas Historie

Dette innlegget er viet til vår dyktige forfatter, Olla Rypdal, som har skrevet boken vår «Jonas og Judith, sola og snøen». En spesiell takk til henne for at hun i tillegg til sin kunnskap og ekspertise, også har bidratt med sin personlige historie.

Da mamma fikk kreft

Det hele startet i 2015 da mamma begynte å kjenne flimring og lysglimt i høyre øye. Hun hadde vært plaget med det en stund og etter en synstest ble hun henvist til øyenlege for sjekk. Her ble det funnet en tumor i øyet. Etter videre utreding ble hun diagnostisert med uevalt malingt melanom.

Bilde av Torill Grøttved LundeBilde av Torill Grøttved Lunde

Huden din husker!

Huden din husker, derfor er det viktig å ta godt vare på den. I denne videoen kan du høre tre melanompasienter fortelle sin historie.

Full spredning – så kom immunterapien

Høsten 2010 så viste en rutinemessig røntgenundersøkelse at Tone Kvinnsland Amdal hadde fått spredning av kreften fra føflekken til lungene.

Portrettbilde av Tone Kvinnsland Amdal foran en rød dør.Portrettbilde av Tone Kvinnsland Amdal foran en rød dør.

Har fjernet syv føflekker de siste 30 år

I løpet av disse 30 årene har Agnar Myhre (81) faktisk fjernet hele syv føflekker som det har vist seg å være kreft i.

Portrettbilde av Agnar som sitter på en stol.Portrettbilde av Agnar som sitter på en stol.

Bestilte hastetime hos fastlegen

Da Henriette kjente at en føflekk på ryggen hadde endret seg, var det første hun gjorde å ringe fastlegen for å få en hastetime.

Bilde av Henriette Sandven som ser inn i kameraet.Bilde av Henriette Sandven som ser inn i kameraet.

Irene fikk føflekkreft på øyet

Irene følte lenge at det var noe som ikke stemte med synet. En synstest endte med henvisning til øyelege og diagnosen uvealt malignt melanom.

Irene smiler og ser på oss. I bakgrunnen ser vi litt av terrassen hennes med mange planter.Irene smiler og ser på oss. I bakgrunnen ser vi litt av terrassen hennes med mange planter.

Utforsk innhold etter stikkord

Klikk på et av stikkordene for å utforske innhold tilknyttet det