Til forsiden

Tilbake til Solsikker

Solsikker pakken: Undervisningsopplegg

Med vårt undervisningsopplegg vil vi at barn i grunnskolealder skal lære om sunt solvett.

Vi har tilpasset undervisningsmateriellet ved å utvikle ulike element som gjør læring både til en gøy og interaktiv affære, også med en god blanding av fysisk aktivitet gjennom Smøredansen. Musikalitet er en grunnleggende menneskelig egenskap. Det er naturlig for barn å uttrykke seg gjennom musikk, rytme og bevegelse. Vi vil at det skal være artig å lære seg å bli Solsikker.

Undervisningsmaterialet er interaktivt og vårt aktivitetshefte inkluderer oppgaver, solvettreglene, spill (brettspill og snurrebass) og andre aktiviteter som vil hjelpe barn å få på plass gode solvaner. Dette vil hjelpe barn å engasjere seg i læringen og huske informasjonen bedre. Alle elementene i Solsikker kampanjen bruker mye farger og layout for å gjøre informasjonen mer visuelt tiltalende.

Vi bruker visuelle elementer for å gjøre undervisningsmateriellet mer engasjerende og lettere å forstå. Et godt eksempel på dette er vårt aktivitetshefte samt boken vår Jonas og Judith, sola og snøen. En variert undervisningsstil vil hjelpe barn å lære på en mer engasjerende måte. Solsikker bruker derfor en blanding av tekst, bilder, spill, videoer, lydfiler og andre interaktive elementer for å skape et variert og engasjerende læringsmiljø.

Dette får du ved bestilling av vårt undervisningopplegg:

Ved bestilling av undervisningsopplegget vårt får alle barn i klassen/fritidsaktiviteten/gruppen følgende fra oss:

  • Et eksemplar av boken Jonas og Judith, sola og snøen
  • Et aktivitetshefte til hvert barn
  • Spillebrikker (med logo) til spillet i midten av aktivitetsheftet
  • En snurrebass til hvert barn med solvettreglene (seks regler) som tegninger (meningen her er at barn skal assosiere hver tegning med en solvettregel. Solvettreglene er lagt inn i aktivitetsheftet).
  • Smøresangen og Smøredansen (også egen «steg-for-steg» video for å lære stegene)
  • En knapp til alle barn som bevis på at de har blitt en del av Solsikker – Patruljen
  • Diplom fra Judith og Jonas (våre maskoter illustrert av Hege Therese Fjæra) til klassen/gruppen som bevis på at dere en Solsikker klasse/gruppe.
  • Informasjonsflyer som kan brukes i kommunikasjon ut til foresatte.
Knapper solsikkerKnapper solsikker

Målgruppe

Vi har fokusert på målgruppe grunnskolen 1. – 4. klasse samt SFO/AKS og andre steder/fritidsaktiviteter hvor barn i denne aldersgruppen ferdes.

Bestill undervisningspakke

Melanomforeningen lagrer informasjonen din for å kunne sende deg materiell eller kontakte deg. Les mer

Flere ressurser

Smøresangen

Gjennom Smøresangen, og Smøredansen er målet å kunne lære små (og store) om gode hudbeskyttelsesvaner, på en gøyal måte.

Solvettreglene – Nedlastbar flyer

Se nedlastbar flyer med solvettreglene.

Solbeskyttelse – råd fra en dermatolog

Last med flyer med gode råd for solbeskyttelse for barn