Til forsiden

Tilbake til Solsikker

1.-4. klasse

Over en dag

Bok: Jonas og Judith, sola og snøen

En fortryllende historie full av drømmende, fargerike illustrasjoner med et viktig budskap om viktigheten av hudbeskyttelse året rundt, ikke bare på sommeren.

Om boka

Melanomforeningen, i samarbeid med forfatter Olla Rypdal og illustratør Hege Therese Fjæra, laget boken «Jonas og Judith, sola og snøen». Dette er en fortryllende historie full av drømmende, fargerike illustrasjoner med et viktig budskap om viktigheten av hudbeskyttelse året rundt, ikke bare på sommeren. Videre har Melanomforeningen, sammen med illustratør Hege Therese Fjæra, laget et aktivitetshefte som inneholder solvettreglene og andre artige oppgaver. Til sammen utgjør alle disse elementene det vi kaller for Solsikker. Vi håper på denne måten å kunne lære barn godt solvett gjennom lek og dans. Bestill et eksemplar av boken vår kostnadsfritt ved å sende en forespørsel til post@melanom.no.

Bokcover med illustrasjon av solsikker, to barn og en mann som flyr gjennom en engBokcover med illustrasjon av solsikker, to barn og en mann som flyr gjennom en eng

Flere ressurser

1.-4. klasse

< 1 time

Smøresangen

Gjennom Smøresangen, og Smøredansen er målet å kunne lære små (og store) om gode hudbeskyttelsesvaner, på en gøyal måte.

1.-4. klasse

1-2 timer

Melanomforeningens aktivitetshefte

Velkommen til Melanomforeningens aktivitetshefte. Dette heftet er utviklet for barn. Judith og Jonas, som er maskotene våre, vil gjerne lære deg om solvett for å forebygge hudskader.

Mer om temaet