Til forsiden

Tilbake til Solsikker

1.-4. klasse

1-2 timer

Melanomforeningens aktivitetshefte

Velkommen til Melanomforeningens aktivitetshefte. Dette heftet er utviklet for barn. Judith og Jonas, som er maskotene våre, vil gjerne lære deg om solvett for å forebygge hudskader.

Om aktivitetsheftet

Velkommen til Melanomforeningens aktivitetshefte. Dette heftet er utviklet for barn. Judith og Jonas, som er maskotene våre, vil gjerne lære deg om solvett for å forebygge hudskader. Starten på solsesongen og solen går hånd i hånd, men det er viktig å være forsiktig når du oppholder deg i solen over lengre tid. Judith og Jonas vil at også du skal lære deg solvettreglene. Slik kan du beskytte deg mot solens skadelige stråler og ta vare på huden din på en morsom og trygg måte. Vi får bare en hud, det er derfor viktig å ta vare på den!

Sammen har de startet Solsikker, en patrulje som har som mål å lære bort gode solvaner, til både store og små. De vil gjerne ha flere solsikre barn med på laget. Sammen kan vi gjøre en forskjell! Solsikker patruljen blir morsommere og bedre med deg med på laget!

Illustrasjon av to barn på strandaIllustrasjon av to barn på stranda

Flere ressurser

1.-4. klasse

< 1 time

Smøresangen

Gjennom Smøresangen, og Smøredansen er målet å kunne lære små (og store) om gode hudbeskyttelsesvaner, på en gøyal måte.

1.-4. klasse

Over en dag

Bok: Jonas og Judith, sola og snøen

En fortryllende historie full av drømmende, fargerike illustrasjoner med et viktig budskap om viktigheten av hudbeskyttelse året rundt, ikke bare på sommeren.

Mer om temaet