Til forsiden

Tilbake til nyheter

Verdens kreftdag 2020

I dag er det Verdens kreftdag. Dette er en offisiell FN-dag som markeres over hele verden hvert år den 4. februar. Den internasjonale kreftunionen startet markeringen for å styrke den globale kampen mot kreft. Forebygging, tidlig behandling og livskvalitet for mennesker med kreft, pårørende og etterlatte er viktige temaer i arbeidet.

4. februar 2021

I Norge arrangeres Verdens kreftdag i samarbeid mellom Kreftforeningen og pasientforeningene. Om lag 800.000 mennesker i Norge er pårørende. Hvert år er det 35000 nye krefttilfeller, 11000 dør og 296.000 lever med kreft. Hver av disse har minst 1 pårørende, som betyr at det er mange som er pårørende til en som har eller har hatt kreft.

I år ønsker vi å hylle de pårørende som ressurs; for deres uvurderlige innsats og støtte til mennesker med kreft! Ulønnet innsats fra pårørende er beregnet til å utgjøre 136.000 årsverk. Dette er nesten like mange årsverk som de kommunale omsorgstjenestene, som utgjør om lag 142.000 årsverk.

Webinar

Som en del av markeringen i dag inviterer Kreftforeningen og pasientforeningene til et eget webinar. Kreftsykdom kan være en stor utfordring for den som er syk. De pårørende deler også mange av pasientens opplevelser gjennom sykdommen. Samtidig er pårørende viktige støttespillere for den som har kreft. Pårørende har også behov for å bli sett, hørt og få støtte i sin rolle.
I dette webinaret vil personer som har hatt kreft, og deres pårørende dele sine erfaringer. Psykolog Marianne Straume bidrar med faglig perspektiv. I dialogen vil de reflektere over erfaringer og gi noen tips til hvordan man kan støtte hverandre i en krevende og langvarig sykdomstid.
Webinaret sendes direkte fra Kreftforeningens Vitensenter kl. 18 - 19.30.

Her finner du lenke til arrangementet:

https://kreftforeningen.no/vitensenteret/tilbud/verdens-kreftdag-kreft-krever-krefter-parorende-trenger-kraft/

Lenke på facebook: https://www.facebook.com/events/236307124745666

Vil du lese mer?

Les vårt

Nyhetsbrev Verdens kreftdag

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.