Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Trebarnsmor måtte vente flere måneder behandling for føflekkreft

Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge. Trebarnsmor, Henriette Sandven fra Ski, er en av dem som kom i tide under behandling – det regner hun som flaks i dag.

12. mai 2017

SKI: I forbindelse med Hudsjekkdagen 23. mai, som er en dugnadsdag hvor hudlegene vier tid til å sjekke føflekker, forteller Sandven sin historie om føflekkreft gjennom ØB. Henriette Sandven (40) er utdannet lege og jobber i dag som overlege i barne- og ungdomspsykiatrien.

Hun har rød og fregnete hud og vokste opp på 70-tallet da det var om å gjøre å bli mest mulig brun.

– Det ble aldri jeg, bare rød og jeg ble heller aldri smurt.

Var veldig solbrent hver sommer, og måtte liksom gjennom en periode med solbrenthet hvert år, før det ble mer levelig for meg.

Hun tror all den uvettige solingen gjennom oppveksten kan være foranledningen til føflekkreften hun fikk påvist i juni 2015.

Nå er trebarnsmoren frisk, men går fortsatt hver tredje måned til kontroll.

Historien henne viser viktigheten av å få sjekket seg – og ikke minst vise solvett.

Les mer i Østlandetsblad

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.