Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Spennende og gode nyheter for pasienter med avansert malignt melanom.

Den årlige ESMO (European Society for Medical Oncology) kongressen foregikk i København 07-11 oktober. Dette er en konferanse hvor den seneste forskning innenfor kreftbehandling blir presentert og her kom det frem mye spennende og positivt for pasienter med avansert malignt melanom.

16. mars 2017

Det ble blant annet lagt frem nye tall i COMBI-v studien som ser på langtidsoverlevelse, for pasienter med BRAF-positiv føflekkreft med spredning. Denne studien viser at målrettet kombinasjonsbehandling bekrefter tre års total overlevelse for 45 prosent av pasientene med føflekkreft og spredning. Kombinasjonsbehandlingen i denne studien er førstelinjebehandling med Tafinlar (dabrafenib) + Mekinist (trametinib). Les mer om dette på norsk her: Pressemelding 10.10 -Novartis og på engelsk: Pressemelding 10.10 -Novartis engelsk

Den tidligere studien COMBI-d studien som ble lagt frem på ASCO i juni 2016. Dataen her viser økt overlevelse hos pasienter med BRAF-positiv føflekkreft med spredning. Dataene viser at 44 prosent av de BRAF-positive pasientene er i live etter tre år med førstelinjebehandling med Tafinlar (dafrafenib) + Mekinist (trametinib) og dermed ser vi en positiv utvikling. Les mer om denne studien her: Pressemelding 20.06 -Novartis

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.