Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Regjeringen skroter solariumforbud

Journaliststudentene Silje Haugen Myrseth, Malin McLarney og Live Johanna S. Øverhaug har laget både en artikkel og et videoreportasje om nyheten at regjeringen skroter solariumforbud.

18. mars 2019

De skriver:

Hudkreftrammede er skuffet.

Det er trist og skremmende at de ikke hører på oss. Vi er levende bevis på at det ikke er sunt å ta solarium, sier Trine Lise Bjerk (39).

Norge på verdenstoppen

Sommeren 2016 fikk Bjerk en beskjed mange frykter. Det viste seg at føflekken hun hadde fjernet fra magen, var ondartet. Bjerk er en av 2311 personer i Norge som ble diagnostisert med føflekkreft det året.

Norge ligger i verdenstoppen i forekomst av føflekkreft. Dødeligheten i Norge er høyest i Europa, og like høy som i Australia.

Ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) er det en direkte sammenheng mellom hudkreft og solariumsbruk.

Anbefaler forbud

I en rapport fra Statens strålevern, Helsedirektoratet og Folkehelseinsitituttet blir det foreslått en strategi for å få ned antall hudkrefttilefeller i Norge. Å forby solarium er et av tiltakene som anbefales i rapporten.

Folkehelseminister, Åse Michaelsen (Frp), sier til NRK at et forbud ikke er nødvendig.

– Vi tenker at det handler om å få god informasjon ut til offentlige instanser og folk flest om hva det innebærer å ta solarium.

Se deres videoreportasje her:  https://www.youtube.com/watch?v=wzutQq_mEwk&t=

Les artikkelen her: Regjeringen skroter solariumforbud

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.