Til forsiden

Tilbake til nyheter

Ny leder i Føflekkreftforeningen

Kari Anne Fevang tar over ledervervet i Føflekkreftforeningen etter årets landsmøte på Os helgen 14-16. april.

26. mai 2018

Føflekkreftforeningen har allerede rukket å nå flere viktige milepeler til tross for kort levetid på tre år. Den teller nå 450 medlemmer, har kurset 25 medlemmer til likepersonsarbeid og har arrangert et tyvetalls medlems- og temamøter i hele landet. Foreningen har også rukket å bli assosiert med Kreftforeningen, som yngste forening noensinne.

Takker forgjengeren

Nyvalgt leder Kari Anne Fevang takker sin forgjenger Roald Nystad for arbeidet han har nedlagt som leder i løpet av foreningens første leveår og berømmer hans engasjement og store arbeidskapasitet:
- Roald har gjort en enestående jobb for føflekkreftpasienter, sier Fevang og fortsetter: - Takker være ham så finnes det nå et eget pasientnettverk for dem som er berørt av sykdommen.

Viktig arbeid gjenstår

Likevel gjenstår det viktig arbeid i føflekkreftsaken. De seneste tallene fra Kreftregisteret viste at flere enn 2100 fikk diagnosen i 2016, en tjuedobling i antall tilfeller sammenliknet med 50-tallet. Men sykdommen er enkel å forebygge og nye medisiner gir håp til de sykeste pasientene. Derfor vil Fevang fortsette foreningsarbeidet på flere fronter:
- Vi ønsker at nordmenn skal utvikle et mer bevisst forhold til sine solvaner. Samtidig skal vi kjempe for at pasienter med spredning, også de med høy spredningsrisiko, skal få tilgang til de nyeste medisinene på norske sykehus.

Fevang ble selv rammet av føflekkreft i 2012 og kjenner godt til den usikkerhet og de behov som melder seg som pasient. Hun har i de senere år arbeidet for pasientrettigheter også på europeisk nivå gjennom paraplyorganisasjonen Melanoma Patient Network Europe (MPNE) og deltakelse ved en rekke konferanser i inn- og utland.

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.