Til forsiden

Tilbake til nyheter

Montebello-kurs for føflekkreftpasienter og pårørende

Antallet tilfeller av føflekkreft øker over hele verden, og vi i Norge er på verdenstoppen. I 2016 fikk 2114 nordmenn denne kreftformen. Dette er 20 ganger så mange tilfeller som på 1950-tallet, og er den kreftformen som øker mest i Norge, jmf KREFTregisteret.

25. mars 2018

For første gang arrangerer Montebellosenteret et eget "hud- og føflekkreft-hva nå?" kurs, 18. - 25. mai. Både pasienter og pårørende kan slite med å mestre livet etter diagnose og behandling. På et kursopphold møter pasienter andre som er i tilnærmet lik situasjon som seg selv. Også pårørende møter andre pårørende. Erfaringsutveksling er nyttig og kan hjelpe begge til å få støtte og innsikt i sin situasjon og en bedre forståelse for hverandre. Fokuset i kurset rettes mot dine ressurser og bevisstgjøring av mestringsverktøy. Kunnskapsformidling om kreft og seneffekter, mestringsstrategier og livet videre er hovedtema.

På dette kurset har bidragsytere spisskompetanse innen kreftbehandling, psykososial støtte, ernæring og fysisk aktivitet.
Vi er stolte av å kunne meddele at Steinar Aamdal, Professor Emeritus MD PhD, er en av foredragsholdere. Etter foredraget er det satt av god tid til spørsmål. Steinar Aamdal har tatt en tydelig rolle i den offentlige diskurs om nye legemidler. Spesielt når de første immunterapi legemidlene kom på markedet har Aamdal vist et enormt engasjement for at norske pasienter skal få tilgang til disse medikamentene. Dette har vært av stor betydning for mange melanompasienter.

Et opphold på Montebellosenteret gir gode muligheter til fritid og avkobling. Det sosiale fellesskapet er en verdifull og viktig del av kurset.

Mer informasjon om kurset og hvordan søke: https://www.montebellosenteret.no/Om-vare-kurs/Kursplan/?kurs=467&detaljer=346&standalone=

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.