Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Melanomforeningen holder feriestand Gardermoen for andre året rad

Som i fjor markerer Melanomforeningen starten på fellesferien med informasjonskampanje på Gardermoen helgen 5-7. Juli 2019.

5. juli 2019

Det er som ledd i arbeidet for økt bevisstgjøring rundt hudbeskyttelse og solfare at foreningen mobiliserer på Norges hovedflyplass idet sommeren starter for alvor.

VIL NÅ REISENDE TIL SOLDESTINASJONER

- Vi er veldig glade for å informere feriereisende om solfare og hudbeskyttelse også i år, sier leder i Melanomforeningenm Kari Anne Fevang.

- Dette er resultatet av frivillig innsats til engasjerte foreningsmedlemmer og gode tilbakemeldinger fra reisende i fjor. Jeg håper dette betyr at færrest mulig soler på seg hudskader i år. Vi vet jo at ni av ti tilfeller av føflekkreft skyldes nettopp slike solskader, informerer Fevang.

Melanomforeningen vil tipse reisende om solvett og hudbeskyttelse fra stand bak sikkerhetskontrollen på flyplassen rett før taxfree-butikkene. Foreningen deler plassen med Travel Retail Norway (TNR) som i år arrangerer "solkremlotteri" i forbindelse med ferieavviklingen.

Fevang håper flest mulig vil ta seg tid til en prat med representanter fra foreningen før de tar seg videre til utgangen, uansett destinasjon.

TAKKER FOR GODT SAMARBEID MED AVINOR

Tallene fra Kreftregisteret i oktobrt 2018 viser at flere enn 2 200 nordmenn får diagnosen føflekkreft hvert år. Sykdommen er også en av krefttypene som øker mest i Norge.

Endrede solvaner og hyppigere ferieturer til solfylte destinasjoner i inn- og utland bidrar til denne dystre statistikken. Flyplasser er derfor en relevant arena for å nå ut om hudbeskyttelse og farer ved overdreven soling.

- Takk til Avinor som også i år ønsket oss velkommen til å informerende reisende om hudkreft på Gardermoen. Dette viser at de tar sitt samfunnsansvar på alvor, avslutter Fevang,

Lesere som skal ut og reise den aktuelle helgen oppfordres til å oppsøke foreningensmedlemmer på kvelden fredagen og på dagtid resten av helgen.

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.