Til forsiden

Tilbake til nyheter

Kreftlege: – Vi har ikke tid til å vente

Professor og kreftlege Steinar Aamdal deltar på verdens største Kreftkongress i Chicago som samler 38.000 deltakere. Vårt styremedlem Kari Anne Fevang er også der for å bli oppdatert på siste utvikling av medisiner for føflekkreft

4. juni 2017

CHICAGO (Dagens Medisin): Kreftlege Steinar Amdaal har deltatt på kreftkongressen ASCO over tjue ganger de siste årene.

På kongressen bruker han mye tid på å overbevise industrien om at Norge er et land det er mulig å gjøre kliniske studier i. Målet er at norske kreftpasienter skal få tilgang til den nyeste medisinene, så raskt som mulig.

– Her får jeg informasjon om de helt nye tingene som skjer. Her kommer den lenge før den kommer på internett eller i tidsskrifter.
– Og så ønsker vi kontakt med de store firmaene. Vi ønsker å trekke studier til Norge. Da kan pasienter får behandlingen lenge før, gjerne år, før behandlingen blir godkjent.
Aadal forteller at han må bruke mye tid å å rett og slett fortelle de store industriselskapene om Norge - hvor landet ligger, praktisk talt:

– Med drøyt fem millioner mennesker er vi jo interessante, men vi er ikke så interessante. Men vi har ett fortrinn, og det er at vi kan lage studier med veldig høy kvalitet.

Les hele artikkelen på Dagens Medisin

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.