Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Kreftlege: Vi har ikke tid til å vente

Professor og kreftlege Steinar Aamdal deltar på verdens største Kreftkongress i Chicago som samler 38.000 deltakere. Vårt styremedlem Kari Anne Fevang er også der for å bli oppdatert på siste utvikling av medisiner for føflekkreft

4. juni 2017

CHICAGO (Dagens Medisin): Kreftlege Steinar Amdaal har deltatt på kreftkongressen ASCO over tjue ganger de siste årene.

På kongressen bruker han mye tid på å overbevise industrien om at Norge er et land det er mulig å gjøre kliniske studier i. Målet er at norske kreftpasienter skal få tilgang til den nyeste medisinene, så raskt som mulig.

– Her får jeg informasjon om de helt nye tingene som skjer. Her kommer den lenge før den kommer på internett eller i tidsskrifter.
– Og så ønsker vi kontakt med de store firmaene. Vi ønsker å trekke studier til Norge. Da kan pasienter får behandlingen lenge før, gjerne år, før behandlingen blir godkjent.
Aadal forteller at han må bruke mye tid å å rett og slett fortelle de store industriselskapene om Norge - hvor landet ligger, praktisk talt:

– Med drøyt fem millioner mennesker er vi jo interessante, men vi er ikke så interessante. Men vi har ett fortrinn, og det er at vi kan lage studier med veldig høy kvalitet.

Les hele artikkelen på Dagens Medisin

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.