Til forsiden

Tilbake til nyheter

Jeg har fått en unik mulighet til å leve

Anna Kristina Lejdelin (37) har en alvorlig form for føflekkreft med spredning. En helt ny medisinkombinasjon kan gjøre henne frisk.

15. mai 2017

– Akkurat nå finner jeg masse glede i den vanlige hverdagen. Synet på livet endrer seg dramatisk når man blir alvorlig syk.

Anna Kristina Lejdelin er på vei opp trappa på Lillestrøm videregående skole med raske skritt. Hun jobber fullt som avdelingsleder og tar i tillegg eksamen i utdanningsledelse. Det er lite som vitner om at 37-åringen er alvorlig syk.

Dødelig sykdom

I 2013 fikk Lejdelin påvist en svært alvorlig form for føflekkreft. Hvert år rammes rundt 2000 nordmenn av føflekkreft. I november i år ble 37-åringen som en av fem nordmenn, plukket ut til å delta i et forskningsprosjekt der to typer immunterapi nå prøves ut sammen.

Les mer i Romerikes Blad

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.