Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Føflekkreftforeningen skifter navn til Melanomforeningen

På årsmøtet 07. april ble det vedtatt at føflekkreftforeningen skifter navn til Melanomforeningen.

9. april 2019

Bakgrunn for navnendringen er at melanom er det medisinske ordet for sykdommen, og er betegnelsen som blir brukt i alle fagmiljøer. Vi mener at som forening skal vi bruke korrekte medisinske begreper. Tilsvarende eksempler er sukkersyke som de fleste nå kjenner under den medisinske betegnelsen diabetes og fallesyke som epilepsi.

Malignt melanom er også mer dekkende for sykdommen da den ikke alltid oppstår i føflekker.

En annen grunn er at ved bruk av Melanomforeningen er vi også mer i samsvar med våre søsterforeninger i Europa.

Navnebytte får ingen praktiske konsekvenser utenom endret grafisk profil, ny webadresse som fremover vil være www.melanom.no, og ny epostadresse: post@melanom.no.

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.