Til forsiden

Tilbake til nyheter

Føflekkreftforeningen markerer Hudkreftdagen onsdag den 23. mai 2018

Føflekkreftforeningen markerer Hudkreftdagen onsdag den 23. mai i lokalaviser og på stands i 15 av landets 18 fylker. Finn oss i ditt nærområde på vårt interaktive kart!

20. mai 2018

Spesielt håper vi å se deg på en av våre stands. Her vil vi være tilgjengelige for å snakke om føflekkreft og aktivitetene vi bedriver i foreningen og dele ut informasjonsmateriell.

Mange av oss vil også dele ut solkremprøver. Du trenger ingen forhåndsavtale for å snakke med oss. Velkommen innom!

Bakgrunnen for Hudkreftdagen er økende forekomst av hudkreft. Faktisk er Norge et av de landene i verden som har flest tilfeller av føflekkreft, den mest alvorlige typen hudkreft. Risikoen for hudkreft øker spesielt når du blir solbrent, men også når du får mye sol uten å bli brent.

De fleste tilfeller av hudkreft kan forebygges ved at vi unngår solarium og beskytter oss bedre i sola.
Ta forholdsregler du også! Gjør deg kjent med ABCDE-regelen som er et godt verktøy for å evaluere forandringer i huden din - og huden til dem som du har kjær.

Se vårt interaktive kart over aktivitetene våre under Hudkreftdagen 2018!

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.