Til forsiden

Tilbake til nyheter

Føflekkreftforeningen informerer reisende på OSL om hudkreft ved fellesferiestart

Føflekkreftforeningen ønsker flypassasjerer en trygg og god solferie fra stand på Gardermoen når fellesferien starter helgen 6-8. juli.

28. februar 2020

Det er som ledd i arbeidet for økt bevisstgjøring rundt hudbeskyttelse og solfare at foreningen mobiliserer på Norges hovedflyplass idet sommeren starter for alvor.

VIL NÅ SOLFERIERENDE

Flere enn 2.6 millioner passasjerer reiste til og fra flyplassen i juli 2017, den travleste måneden i fjor.

Det er avvikling av fellesferien som øker trafikken i løpet av denne perioden, med store passasjervolum til sol- og strandferier i Norge, Europa eller andre steder i verden.

- Forhåpentligvis vil de reisende passe ekstra godt på huden sin i løpet av ferien etter å ha snakket med oss. Kanskje vil noen også unngå å utvikle føflekkreft mens de er borte?, spør lederen i Føflekkreftforeningen Kari Anne Fevang retorisk.

Hun håper flest mulig vil ta seg tid til en prat med representanter fra foreningen før de tar seg videre til utgangen, uansett destinasjon.

- Vi håper likevel spesielt å nå passasjerene på vei til «sydligere breddegrader», hvor blek og solhungrig norsk hud enda lettere tar skade, avslører Fevang.

TAKKER AVINOR

De seneste tallene fra Kreftregisteret viser at flere enn 2 100 nordmenn får diagnosen føflekkreft hvert år og at sykdommen er den mestøkende formen for kreft i Norge.

Endrede solvaner og hyppigere ferieturer til solfylte destinasjoner i inn- og utland bidrar til denne dystre statistikken. Flyplasser er derfor en relevant arena for å nå ut om hudbeskyttelse og farer ved soling.

Føflekkforeningen berømmer flyplasseieren som raskt imøtegikk foreningens forespørsel med stort engasjement:

- Vi sender en stor takk til Avinor for den velvilje og støtte de viser oss i forbindelse med dette arrangementet, sier Fevang og legger til:

- Det er svært gledelig at den største operatøren av flyplasser i landet tar sitt samfunnsansvar på alvor.

Føflekkforeningen vil tipse reisende om solvett og hudbeskyttelse fra stand bak sikkerhetskontrollen på flyplassen rett før taxfree-butikkene. Foreningen har som mål å være til stede ettermiddag og kveld fredag den 6. juli, samt på dagtid den 7. og 8. juli.

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.