Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Føflekkreftforeningen informerer reisende OSL om hudkreft ved fellesferiestart

Føflekkreftforeningen ønsker flypassasjerer en trygg og god solferie fra stand på Gardermoen når fellesferien starter helgen 6-8. juli.

28. februar 2020

Det er som ledd i arbeidet for økt bevisstgjøring rundt hudbeskyttelse og solfare at foreningen mobiliserer på Norges hovedflyplass idet sommeren starter for alvor.

VIL NÅ SOLFERIERENDE

Flere enn 2.6 millioner passasjerer reiste til og fra flyplassen i juli 2017, den travleste måneden i fjor.

Det er avvikling av fellesferien som øker trafikken i løpet av denne perioden, med store passasjervolum til sol- og strandferier i Norge, Europa eller andre steder i verden.

- Forhåpentligvis vil de reisende passe ekstra godt på huden sin i løpet av ferien etter å ha snakket med oss. Kanskje vil noen også unngå å utvikle føflekkreft mens de er borte?, spør lederen i Føflekkreftforeningen Kari Anne Fevang retorisk.

Hun håper flest mulig vil ta seg tid til en prat med representanter fra foreningen før de tar seg videre til utgangen, uansett destinasjon.

- Vi håper likevel spesielt å nå passasjerene på vei til «sydligere breddegrader», hvor blek og solhungrig norsk hud enda lettere tar skade, avslører Fevang.

TAKKER AVINOR

De seneste tallene fra Kreftregisteret viser at flere enn 2 100 nordmenn får diagnosen føflekkreft hvert år og at sykdommen er den mestøkende formen for kreft i Norge.

Endrede solvaner og hyppigere ferieturer til solfylte destinasjoner i inn- og utland bidrar til denne dystre statistikken. Flyplasser er derfor en relevant arena for å nå ut om hudbeskyttelse og farer ved soling.

Føflekkforeningen berømmer flyplasseieren som raskt imøtegikk foreningens forespørsel med stort engasjement:

- Vi sender en stor takk til Avinor for den velvilje og støtte de viser oss i forbindelse med dette arrangementet, sier Fevang og legger til:

- Det er svært gledelig at den største operatøren av flyplasser i landet tar sitt samfunnsansvar på alvor.

Føflekkforeningen vil tipse reisende om solvett og hudbeskyttelse fra stand bak sikkerhetskontrollen på flyplassen rett før taxfree-butikkene. Foreningen har som mål å være til stede ettermiddag og kveld fredag den 6. juli, samt på dagtid den 7. og 8. juli.

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.