Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Eva-Beate fikk føflekkreft

Hamar Dagblad har skrevet en artikkel om historien til Eva-Beate. For dere som var tilstede på Føflekkreftforeningens landsamling fikk også høre hennes gripende historie der.

20. mai 2017

- En uskyldig flekk på huden kunne ha kostet meg livet, sier Eva-Beate Galgum.

På leggen er et 20 centimeter langt arr til evig minne om en svært dramatisk tid. Litt av leggmusklene er fjernet, og man har tatt vekk noen lymfekjertler i lysken.

– Jeg har vondt i beinet hver dag på grunn av en føflekk. Men, jeg lever, sier 42-åringen til Hamar Dagblad.

Viktig sjekk

Kreftforeningen i Hamar markerer Hudsjekkdagen 23. mai ved å informere om hudkreft. Lokale Eva-Beate dras fram som et eksempel på hvor viktig der er å sjekke føflekkene.

– Det startet med at jeg oppdaget at en liten føflekk på leggen, som jeg hadde hatt lenge, begynte å klø ligg og forandre farge. Den så veldig snill og uskyldig ut, men jeg tok meg til legen.

Legen ble litt bekymret og sendte henne videre til en hudlege. Han så med en gang at det dreide seg føflekkreft.

– Da jeg fikk beskjeden ble jeg ikke redd fordi jeg trodde fortsatt at det bare dreide seg om å fjerne en liten flekk. Men under overflaten på den lille flekken så hadde det vokst kraftig, og jeg måtte igjennom to store operasjoner for å bli kvitt alle kreftcellene.

– Det gikk heldigvis bra, men hadde jeg ventet litt lenger så hadde prognosene mine vært veldig dårlige.

Les mer i Hamar Dagblad

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.