Til forsiden

Tilbake til nyheter

Eva-Beate fikk føflekkreft

Hamar Dagblad har skrevet en artikkel om historien til Eva-Beate. For dere som var tilstede på Føflekkreftforeningens landsamling fikk også høre hennes gripende historie der.

20. mai 2017

- En uskyldig flekk på huden kunne ha kostet meg livet, sier Eva-Beate Galgum.

På leggen er et 20 centimeter langt arr til evig minne om en svært dramatisk tid. Litt av leggmusklene er fjernet, og man har tatt vekk noen lymfekjertler i lysken.

– Jeg har vondt i beinet hver dag på grunn av en føflekk. Men, jeg lever, sier 42-åringen til Hamar Dagblad.

Viktig sjekk

Kreftforeningen i Hamar markerer Hudsjekkdagen 23. mai ved å informere om hudkreft. Lokale Eva-Beate dras fram som et eksempel på hvor viktig der er å sjekke føflekkene.

– Det startet med at jeg oppdaget at en liten føflekk på leggen, som jeg hadde hatt lenge, begynte å klø ligg og forandre farge. Den så veldig snill og uskyldig ut, men jeg tok meg til legen.

Legen ble litt bekymret og sendte henne videre til en hudlege. Han så med en gang at det dreide seg føflekkreft.

– Da jeg fikk beskjeden ble jeg ikke redd fordi jeg trodde fortsatt at det bare dreide seg om å fjerne en liten flekk. Men under overflaten på den lille flekken så hadde det vokst kraftig, og jeg måtte igjennom to store operasjoner for å bli kvitt alle kreftcellene.

– Det gikk heldigvis bra, men hadde jeg ventet litt lenger så hadde prognosene mine vært veldig dårlige.

Les mer i Hamar Dagblad

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.