Til forsiden

Tilbake til nyheter

DEMONSTRASJON FORAN STORTINGET: «PASIENTER DØR MENS POLITIKERE OG BYRÅKRATER SOM LER» .

Det er ventet meget høy deltakelse når et samlet kreft-Norge demonstrer mot den urimelige lange tiden det tar å få godkjent nye, gode og livreddende kreftmedisiner i Norge. Det er imidlertid trist at vi er kommet dit i Norge i dag at syke kreftpasienter, mange med livstruende kreft, må slite seg gjennom et stort demonstrasjonstog for å bli hørt av våre politikere.

2. august 2017

Aksjonen er upolitisk. Ingen politiske partier på Stortinget later til å ta på alvor, at pasienter dør mens de venter på at gode kreftbehandlinger skal tas i bruk i Norge, behandlinger som allerede er i bruk i våre naboland og i EU. Vi ber alle politiske partier flagge sine syn, slik at den enkelte pasient skal få gjøre seg opp en mening, om hvem man ønsker å stemme på.

Mens politikerne somler med å rette på de åpenbare manglene i det norske godkjennings-systemet, og byråkratene i tillegg også somler med selve saksbehandlingen, risikerer norske kreftpasienter som venter på livreddende medikamenter å dø. I tillegg avslår også norske helsemyndigheter ofte å ta i bruk gode kreftbehandlinger ved offentlige sykehus, behandlinger som allerede er i bruk ved offentlige sykehus i våre naboland og ellers i Europa.

Kreftbehandlingene det somles med er allerede godkjent for bruk i Norge. De er derfor allerede tatt i bruk ved private sykehus i Norge, hvor de med penger og kunnskap om behandlingene, kan få de nye og banebrytende behandlingene. Men det store flertall av alvorlig syke kreftpasienter tilhører det offentlige helsevesen, og der er ikke de samme gode medikamentene tatt i bruk.

Flere kreftleger har bekreftet, at pasienter dør ved offentlige sykehus i Norge, mens de venter på at nye, gode kreftmedisiner skal tas i bruk også ved sykehus rundt om i landet, hvor våre dyktige kreftleger står klar til å hjelpe.

Det er fortvilende og hjerteskjærende for alvorlig syke kreftpasienter og deres nærmeste å vite, at behandlingen de så desperat trenger finnes i Norge, men de får den ikke grunnet politisk sommel.

Slik vil vi ikke ha det i Norge, det er på tide å si ifra !

Pressekontakt:
Finn Helge Quist
Arrangør og pårørende
tlf. 473 37 601

Brystkreftforeningen
Styreleder Ester-Johanne Sande
tlf: 951 80 183

Kreftforeningen
Pressesjef Erik Vigander
tlf: 901 33 771

Blodkreftforeningen
Nestleder Jacob Hygen
tlf: 934 35 093

Dato demonstrasjon :

Mandag 28. august 2017
Oppstart tog: Kl. 15.45
Til Stortinget: Kl: 16.00

Appeller holdes av:

  • Kreftforeningen v/ Anne Lise Ryel
  • Brystkreftforeningen v/ styreleder Ester-Johanne Sande
  • Blodkreftforeningen v/ nestleder Jacob Hygen

Finn Helge Quist
Arrangør, initiativtager og pårørende

Demonstrasjonen støttes av:
- Kreftforeningen
- Blodkreftforeningen
- Brystkreftforeningen
- Føflekkreftforeningen
- Munn- og halskreftforeningen
- Gynkreftforeningen
- Hjernesvulstforeningen
- CarciNor NET-Kreft
- Lymfekreftforeningen
- Prostatakreftforeningen
- Lungekreftforeningen

Ansvarlig arrangør:
Finn Helge Quist
tlf: 47 33 76 01

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.