Til forsiden

Bli medlem
Tilbake til nyheter

Bli med Føflekkreftforeningen til Brussel!

Har du lyst til å lære mer om hvordan vi vinner kampen mot føflekkreft? Nå inviterer Føflekkreftforeningen deg med til Europas største nettverk av likesinnede i Brussel

3. februar 2019

Styreleder Kari Anne Fevang i Føflekkreftforeningen inviterer nå interesserte med på studietur til Brüssel helgen 22.-24 mars. Reise og opphold dekkes av det europeiske nettverket Melanoma Patients Network Europe (MPNE).
-- Vil du vite mer om føflekkreft? Bli med til Brüssel, da vel, inviterer Kari Anne Fevang.

Fevang håper å få med seg mange til årets store samling for pasienter, pårørende, interesserte og frivillige. I fjor reiste åtte fra Norge til konferansen.
-- Dette er en årlig begivenhet som henter inn de beste foredragsholdere innen føflekkreft. I tillegg får vi som er engasjerte gode muligheter til å dele våre erfaringer med andre. I år- som i fjor blir tema det særskilt fokus på de siste, nye behandlingsformene, lover Fevang.

Hun forteller til at konferansen har parallelle sesjoner slik at alle får godt utbytte, enten det er første gang eller man har vært med i flere år. Det blir paralellsesjoner også til melanom i øye og andre sjeldne melanomformer.

-- Denne konferansen er nyttig for alle, både de som er ferske og de som har levd noen år med sykdommen. Programmet er organisert for forskjellige interesser, og det kommer i tillegg egne sesjoner for de som er her for første gang, sier Fevang.
Hun forsikrer at ingen vil falle av lasset, men understreker at alt foregår på engelsk.
-- Du trenger ikke være rågod i engelsk, for dette er engelsk for vanlig folk.
Interessen for konferansen har økt kraftig hvert år, og deltagere fra over 30 land ventes til konferansen. Fevang mener det er lurt å være tidlig ute og søke.

Søk her http://www.melanomapatientnetworkeu.org/mpne-2019.html

Søknadsfrist er 21. januar. Du får beskjed om plass 23.januar og må bekrefte om du vil ha plassen senest 28.januar.

MPNE beslutter hvem som får delta etter at et spørreskjema er utfylt, men styremedlemmer i Føflekkreftforeningen kan også være med å påvirke. Nå har du en god mulighet til å engasjere deg.

For bare få år siden var føflekkreft en sykdom med dødelig utgang så snart den hadde spredd seg, men i løpet av få år har bildet endret seg dramatisk. Fevang er sikker på at i løpet av de neste tiårene vil føflekkreft bli redusert til en kronisk sykdom som kanskje også kan helbredes fullt og helt for de aller fleste. Det er derfor spennende hvilken utvikling som skjer framover. Hun tror konferansen kan gi viktige innblikk i den nære framtida.

Flere nyheter

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.

Hjelp oss å nå 600 medlemmer

Som medlem bidrar du til å gi støtte til pasienter, pårørende og etterlatte. Du bidrar til at foreningen kan opprette og drifte møteplasser og likepersonstjenesten. I tillegg er du med å sørge for at mennesker berørt av melanom får en sterkere stemme.

Årsmøte 11.-20. mai 2021

Vi har tidligere sendt ut informasjon til alle medlemmer om at det også i år blir digitalt årsmøte. Du som medlem kan gå inn og stemme når som helst i perioden 11.-20. mai.