Til forsiden

Tilbake til nyheter

Anna Kristina (39) fikk føflekkreft 20 år etter at hun ble solbrent

- Jeg husker hvor merkelig det var da jeg gikk ut fra klinikken og livet utenfor bare fortsatte som normalt. Folk gikk på gaten, bilene kjørte forbi - som om ingenting hadde skjedd, og der sto jeg med kreft.

21. april 2019

Anna Kristina Lejdelin (39) var 33 år gammel da hun fikk påvist føflekkreft på ryggen. Det hele begynte med en liten utvekst, veldig lik en helt alminnelig vorte. Hun tenkte aldri på at det kunne være noe alvorlig, så da hun for eksempel skulle feire nyttårsaften satte hun bare et plaster over så det ikke skulle se stygt ut under en kjole med dyp rygg.

Én uke inn i det nye året fikk hun seg derimot en overraskelse. Da hun satt på jobb begynte nemlig blodet å renne fra «utveksten» og nedover ryggen. Hun dro til legen med en gang og fikk den fjernet, før hun dro hjem igjen - lykkelig uvitende om beskjeden hun skulle få et par uker senere.

Les hele artikkelen på https://www.kk.no/livet/anna-kristina-39-fikk-foflekkreft-20-ar-etter-at-hun-ble-solbrent/70951691

Flere nyheter

Nyhetsbrev høst 2023

Denne høsten har vært begivenhetsrik for Melanomforeningen og også grunnen til at høstens nyhetsbrev har latt seg vente litt på. Mye har skjedd etter sommerferien. Vi har fått inn ny daglig leder, Barbara Gonzalez-Vaughn, som tiltrådte et 1-års vikariat 15.august i år. I høstens nyhetsbrev får du innblikk i de ulike aktivitetene Melanomforeningen har vært involvert i så langt i høst. Du kan lese mer om den nye felles likepersonstjenesten som det jobbes med på tvers av pasientforeningene. Vi har også deltatt i Nordic Melanoma Meeting i Reykjavik. Vi får også en oppdatering fra fagfeltet fra onkolog Anna K. Winge-Main. God lesing!

Vi søker flere likepersoner

Det er et stort behov for flere likepersoner på Vardesenterne, som finnes i de største byene. I tillegg har vi behov for flere likepersoner som kan påta seg telefonvakter, slik at vi kan sikre et godt og bærekraftig tilbud for mennesker som får påvist melanom.

Nyhetsbrev vår 2024

Etter en lang og mange steder kald vinter har våren så smått meldt sin ankomst. Vi gleder oss over lengre og lysere dager og ser frem mot sommeren. Det nærmer seg landstreff og årsmøte og jeg håper at så mange som mulig av dere tar turen til Gardermoen. Et interessant program venter, men mest av alt anledningen til å møte nye og gamle venner i denne foreningen. Vi trenger et par dager hvor vi kan fylles med ny kunnskap, dele sorger og gleder og utveksle erfaringer med likesinnede. Vi vet hva denne diagnosen kan være, noe "de andre" ofte ikke kan forstå. Vi håper å se mange nye og kjente fjes på Landstreffet 20. - 21. april.

Nyhetsbrev våren 2023

I vårens nyhetsbrev blir du oppdatert på arbeidet som gjøres og du får informasjon om vårens planlagte aktiviteter. Du kan også lese onkolog Annas oppdatering, samt en vårhilsen fra hovedstyret.