Håndbok for likepersoner

Photo by Jacob Lund on Shutterstock

Det å være likeperson er en givende oppgave, men det er ikke for alle. Her kan du lese mer om likepersonsarbeidet i foreningen, og du finner håndboken for likepersonsarbeidet. 

Likepersonens viktigste oppgave er å være et medmenneske, en som har tid til andre og som lytter med respekt. For å bli likeperson i Melanomforeningen har man selv fått påvist melanom, eller er pårørende eller etterlatt til noen som har fått påvist melanom. Egne erfaringer rundt diagnosen er bearbeidet, slik at man er til hjelp for andre i deres bearbeidingsprosess.

Som likeperson i Melanomforeningen er man med å gi et viktig tilbud til kreftpasienter som er i en situasjon som kan være preget av usikkerhet, mange følelser og tanker. Det å kunne snakke med noen som har vært i en liknende situasjon kan føre til at man blir roligere og sikrere når man står i en livskrise. Å være likeperson er en givende, men også krevende oppgave. Det å være likeperson er ikke for alle. Man skal ha bearbeidet sin egen historie før man påtar seg ansvaret med å være en likeperson. I tillegg skal man være en god lytter, være tålmodig, bevisst sin rolle og åpen for at mennesker er forskjellige.

Hva skjer?

10.00 3. juni - 14.00 4. juni 2023

Clarion Hotel Bjørvika

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.