Verdens kreftdag 2020

I dag er det Verdens kreftdag. Dette er en offisiell FN-dag som markeres over hele verden hvert år den 4. februar. Den internasjonale kreftunionen startet markeringen for å styrke den globale kampen mot kreft. Forebygging, tidlig behandling og livskvalitet for mennesker med kreft, pårørende og etterlatte er viktige temaer i arbeidet.

I Norge arrangeres Verdens kreftdag i samarbeid mellom Kreftforeningen og pasientforeningene. Om lag 800.000 mennesker i Norge er pårørende. Hvert år er det 35000 nye krefttilfeller, 11000 dør og 296.000 lever med kreft. Hver av disse har minst 1 pårørende, som betyr at det er mange som er pårørende til en som har eller har hatt kreft.

I år ønsker vi å hylle de pårørende som ressurs; for deres uvurderlige innsats og støtte til mennesker med kreft! Ulønnet innsats fra pårørende er beregnet til å utgjøre 136.000 årsverk. Dette er nesten like mange årsverk som de kommunale omsorgstjenestene, som utgjør om lag 142.000 årsverk.

Webinar

Som en del av markeringen i dag inviterer Kreftforeningen og pasientforeningene til et eget webinar. Kreftsykdom kan være en stor utfordring for den som er syk. De pårørende deler også mange av pasientens opplevelser gjennom sykdommen. Samtidig er pårørende viktige støttespillere for den som har kreft. Pårørende har også behov for å bli sett, hørt og få støtte i sin rolle.
I dette webinaret vil personer som har hatt kreft, og deres pårørende dele sine erfaringer. Psykolog Marianne Straume bidrar med faglig perspektiv. I dialogen vil de reflektere over erfaringer og gi noen tips til hvordan man kan støtte hverandre i en krevende og langvarig sykdomstid.
Webinaret sendes direkte fra Kreftforeningens Vitensenter kl. 18 - 19.30.

Her finner du lenke til arrangementet:

https://kreftforeningen.no/vitensenteret/tilbud/verdens-kreftdag-kreft-krever-krefter-parorende-trenger-kraft/

Lenke på facebook: https://www.facebook.com/events/236307124745666

Vil du lese mer? 

Les vårt

Hva skjer?

10.00 3. juni - 14.00 4. juni 2023

Clarion Hotel Bjørvika

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.