Nasjonal klinisk studie for pasienter med spredning fra melanom nesten fulltegnet

Ved alle norske universitetsklinikker løper for tiden en klinisk studie der et helt nytt behandlingsprinsipp kombineres med immunterapi eller målrettet behandling

To av 3 pasienter randomiseres til å motta AXL hemmeren Bemcentinib, med mål om å øke andelen pasienter som responderer og å forlenge responsvarighet. Studien har inkludert over 60 pasienter siden 2017, og har som mål å inkludere 80 pasienter. I henhold til handlingsprogrammet til Norsk Melanomgruppe er det ønskelig at så mange pasienter som mulig får anledning til å delta i en klinisk studie. Deltagelse i en klinisk studie vil ikke være til hinder for at en pasient som senere kan komme til å trenge ytterligere behandling får første valgs standard behandling ved sitt sykehus.

Pasienter som kan delta i studien (BGBIL006) er:

  • Bekreftet spredning fra hudmelanom
  • Spredningen ikke tilgjengelig eller egnet for operasjon
  • Pasienter som tidligere ikke har fått behandling for melanom med spredning. Pasienter som har fått etterbehandling etter operasjon (adjuvant), og som senere får spredning likevel, kan delta.

Dersom du ønsker å vite mer om studien og eventuelt ønsker å delta kan du snakke med din behandlende lege eller kontakte studieledelsen direkte (oddbjorn.straume@helse-bergen.no).

 

Oddbjørn Straume, Professor MD PhD, prosjektleder BGBIL006.

Hva skjer?

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.