Kreftlege: – Vi har ikke tid til å vente

Professor og kreftlege Steinar Aamdal deltar på verdens største Kreftkongress i Chicago som samler 38.000 deltakere. Vårt styremedlem Kari Anne Fevang er også der for å bli oppdatert på siste utvikling av medisiner for føflekkreft

CHICAGO (Dagens Medisin): Kreftlege Steinar Amdaal har deltatt på kreftkongressen ASCO over tjue ganger de siste årene.

På kongressen bruker han mye tid på å overbevise industrien om at Norge er et land det er mulig å gjøre kliniske studier i. Målet er at norske kreftpasienter skal få tilgang til den nyeste medisinene, så raskt som mulig.

 – Her får jeg informasjon om de helt nye tingene som skjer. Her kommer den lenge før den kommer på internett eller i tidsskrifter. 
 – Og så ønsker vi kontakt med de store firmaene. Vi ønsker å trekke studier til Norge. Da kan pasienter får behandlingen lenge før, gjerne år, før behandlingen blir godkjent. 
Aadal forteller at han må bruke mye tid å å rett og slett fortelle de store industriselskapene om Norge - hvor landet ligger, praktisk talt:

– Med drøyt fem  millioner mennesker er vi jo interessante, men vi er ikke så interessante. Men vi har ett fortrinn, og det er at vi kan lage studier med veldig høy kvalitet.

Les hele artikkelen på Dagens Medisin

Hva skjer?

10.00 3. juni - 14.00 4. juni 2023

Clarion Hotel Bjørvika

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.