Koronavaksine oppdatert 11.3.21

FHI har nå sendt informasjonsbrev til kommuneleger og helseforetak hvor de presiserer behovet for bruk av skjønn innenfor prioriteringsgruppen og at grupper med underliggende sykdom (f eks kreft) bør gis høy prioritert.

Fra brevet:

Prioritering innen prioriteringsgruppene

De ulike prioriteringsgruppene er relativt vide, og selv om alder er den dominerende risikofaktoren vil underliggende sykdommer og tilstander bety stadig mer når vi nå etter hvert kommer ned i lavere aldersgrupper.

For prioriteringsgruppe 4 er det også en blanding av aldersgrupper, både de mellom 65 og 74 år og de mellom 18 og 64 år med særlig høy risiko. Se mer her om prioriteringsgruppene: https://www.fhi.no/nettpub/vaksinasjonsveilederen-for-helsepersonell/vaksinasjon/koronavaksinasjonsprogrammet/

Det er altså forskjeller innenfor hver prioriteringsgruppe. Dette gjelder allerede i gruppe 3 (alder 75-84 år), men særlig prioriteringsgruppe 4.

Det er vanskelig å lage en detaljert prioritering innen hver gruppe sentralt fra, men det er viktig å si at det i kommunene bør utøves klinisk skjønn innenfor prioriteringsgruppene. Særlig bør personer med sykdommer og tilstander med særlig høy risiko (merket med * i listen over sykdommer/tilstander) vurderes prioritert høyt. For gruppe 4 er det i forlengelsen av dette viktig å ikke vente med alle i alder 18-64 år med særlig høy risiko til aldersgruppen 65-74 år er vaksinert. 18-64 år med særlig høy risiko må prioriteres parallelt med, og i en del tilfeller før, mange i gruppen 65-74 år uten underliggende sykdom»

Kommunens ansvar

Det er kommunen som har ansvar for administrering av koronavaksinen, og på hjemmesiden til din kommune finner du nyttig informasjon.

Du blir kontaktet av fastlegen eller kommunen for vaksinasjon når det er din tur. Pass derfor på at du ligger inne med riktig telefonnummer på https://www.norge.no (veiviser til offentlige tjenester på nett).

På temasiden til koronavaksinasjonsprogrammet finner du en kommuneoversikt: https://www.fhi.no/sv/vaksine/koronavaksinasjonsprogrammet/

Informasjon og konkrete råd om koronaviruset kan du lese på www.fhi.no og www.helsenorge.no.

Hva skjer?

10.00 3. juni - 14.00 4. juni 2023

Clarion Hotel Bjørvika

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.