Informasjon om solfare og hudkreft preget fellesferiestarten på OSL

Anders, Kari Anne og Magnus var noen av de frivillige som delte ut brosjyrer om soling og hudkreft på Gardermoen.

Føflekkreftforeningen informerte tusenvis av passasjerer om solvett og hudbeskyttelse på Oslo Lufthavn Gardermoen helgen 6-8. juli.

Foreningen bemannet informasjonsstanden fredag i tidsrommet 16:00-20:00 og på dagtid hele lørdag og søndag. Tidspunktet for arrangementet på flyplassen sammenfalt med starten på årets fellesferieavvikling og foreningens første av sitt slag.

Nådde tusenvis av passasjerer

Etter opptelling av resterende informasjonsmateriale fastslår foreningen at cirka 4 500 av foreningens informasjonspamflett «Hudkreft varer livet ut» ble delt ut i løpet av arrangementet. I tillegg ble 1 000 Solferie-brosjyrer fra Kreftforeningen delt ut til barnefamilier. 

-Dette tilsvarer flere enn fire brosjyrer hvert minutt i løpet arrangementet, fastslår FFKFs leder Kari Anne Fevang som selv deltok på arrangementet som frivillig.

- Jeg er stolt over innsatsen til våre seks frivillige, skryter hun.

Reisende i familier og grupper nøyde seg ofte med én pamflett på deling. Foreningen estimerer derfor at et sted mellom 10 000 og 15 000 reisende tilhørte et reisefølge som fysisk mottok pamfletten om hudkreft, hudbeskyttelse og Føflekkreftforeningen.

Men takket være foreningens strategiske plassering etter sikkerhetsslusene, anslår foreningen at antallet som ble eksponert for budskapet om solvett og hudbeskyttelse i realiteten var flere ganger dette estimatet.

Kun positive tilbakemeldinger

Teamet fra Føflekkreftforeningen ble godt tatt i mot av publikum og Fevang rapporterer om udelt positiv tilbakemelding fra de reisende:

- En del passasjerer hadde ikke tenkt gjennom farene for hudkreft, mens andre hadde forberedt seg godt på solferie. Generelt så var folk glade for å se oss. Vårt ønske om en god og trygg solferie for hele familien ble svært godt tatt i mot.

Også andre utenfor den tiltenkte målgruppen møtte FFKF med interesse:

- Også medlemmer av bakkemannskapet og crew hentet informasjonsbrosjyrer hos oss og ønsket mer informasjon om hudkreft. Veldig inspirerende var disse besøkene også fra ansatte på flyplassen, sier Fevang.

Foreningen ønsker igjen å berømme Avinor som tok sitt samfunnsansvar på alvor og som la til rette for FFKFs besøk på Gardermoen. Foreningen takker også Kreftforeningen for å legge til rette for utdeling av Solferie-boken.

Kreftforeningens Solferie-bok kan lastes ned her. Føflekkforeningens pamflett «Hudkreft varer livet ut» kan lastes ned her.

Hva skjer?

10.00 3. juni - 14.00 4. juni 2023

Clarion Hotel Bjørvika

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.