Aktuelt

Tilgang til det seneste av forskning og medisiner kan redde liv for melanom/føflekkreftpasienter. Melanomforeningen følger derfor med på hva som rører seg i melanommiljøet både i Norge og i utlandet og publiserer her på denne siden. Hjelp oss å styrke dette informasjonsarbeidet ved å bli medlem i vår forening!

En av Norges fremste forskere på immunterapi slutter etter en lang karriere på Radiumhospitalet. Pensjonere seg skal Steinar Aamdal imidlertid ikke.

Fristen  for påmelding til landsmøte er utsatt til 15. mars. Les alt om landsmøtet i nyhetsbrevet.

Vinterferien er her, og mange nordmenn reiser på fjellet eller til Syden i ukene  8 eller 9. Hudlegespesialist Nada Rakovan gir gode råd og avkrefter noen myter om soling.

Vi ønsker dere velkommen til landsmøte 14-15 april 2018 på Solstrand hotell i Os utenfor Bergen. 

Her er det nydelig natur, spa-avdeling og de er kjent for god mat. Les mer om hotellet her Solstrand

Vil du være likeperson for føflekkreftforeningen eller vil du vite hva det betyr å være likeperson? Bli med på kurs 10-11 mars Thon Hotel Oslo Airport på Gardermoen. Kurset gir en god innføring i hva dette innebærer, og det er en gylden mulighet til å finne ut om dette er noe for deg.

Kreftforeningen publiserer jevnlig populærvitenskapelige artikler på nettsider om forskningsprosjekter som vi finansierer. De har nå publisert en artikkel om forsker og førsteamanuensis Tor Erik Rusten sin forskning på celleorganisering og kreftutvikling ved bruk av bananfluer som modellorganisme.

Aftenposten forteller i dagens papirutgave at alvorlig syke pasienter skal få rett til en «second opinion» etter dansk modell. Leder Roald Nystad er fornøyd med at ordningen også vil omfatte alvorlig syke pasienter i Føflekkreftforeningen.

Pasienter som nettopp har fått diagnosen «føflekkreft», forteller at informasjonen de får om sykdommen ofte er mangelfull. Det skal Føflekkreftforeningen nå gjøre noe med. 

Har du lyst til å lære mer om hvordan vi vinner kampen mot føflekkreft? Nå inviterer Føflekkreftforeningen deg med til Europas største nettverk av likesinnede i Brussel

Les vårt nyhetsbrev for desember!

Føflekkreftforeningen har fått Vipps. 

Kliniske studier, eller utprøvende behandling, er forskning på effekten av nye legemidler eller nye behandlingsmetoder, og på om bivirkningene er akseptable.

Forskere ved Mount Sinai-sykehuset har oppdaget genmarkører som kan bidra til ny behandling av føflekkreft med spredning. Behandlingen er viktig fordi den allerede er blitt forsøkt på pasienter — med gode resultater.

For første gang ser vi at nye medisinske behandlingsformer påvirker utfallet og oppfølgingen for føflekkreftpasienter. Det skyldes hovedsakelig nye legemidler.

Det ble registrert hele 2.264 nye tilfeller av ondartet føflekkreft i 2016. Med nær fjorten prosent økning fra året før, gjør dette sykdommen til en av de raskest voksende i Norge.

Ganske oppsiktsvekkende! Halvparten av solstudioene i Norge blir ikke godkjent på grunn av for høy stråling.

Bergen Teknologioverføring skal i gang med et prosjekt om tilgangen til utprøvende behandling gjennom Kliniske Studier ved norske sykehus. 

Har du kreft og er mellom 18 og 25 år og er under behandling ved et sykehus i helseregion Vest? Da kan du søke om økonomisk støtte fra Terese Heggs minnefond.

Les vårt nyhetsbrev for september.

Mandag 11.september 2017 ble det offentliggjort revolusjonerende nyheter på kreftkonferansen ESMO i Madrid.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.