Aktuelt

Tilgang til det seneste av forskning og medisiner kan redde liv for melanom/føflekkreftpasienter. Melanomforeningen følger derfor med på hva som rører seg i melanommiljøet både i Norge og i utlandet og publiserer her på denne siden. Hjelp oss å styrke dette informasjonsarbeidet ved å bli medlem i vår forening!

Verdens første blodprøve som påviser tidlig føflekkreft står på trappene hos australske forskere.

Føflekkreftforeningen informerte tusenvis av passasjerer om solvett og hudbeskyttelse på Oslo Lufthavn Gardermoen helgen 6-8. juli.

"Discover your spot" er sommerkampanjen til vår nederlandske søsterorganisasjon. 

Føflekkreftforeningen ønsker flypassasjerer en trygg og god solferie fra stand på Gardermoen når fellesferien starter helgen 6-8. juli.

Haukeland-forsker Oddbjørn Straume presenterte resultater fra norsk forskning på AXL-hemmere til kø og trengsel under ASCO-konferansen i Chicago.

Les Føflekkforeningens nyhetsbrev fra mai 2018.

Stafett for livet foregår ved at lag bestående av for eksempel familier, venner, skoler, foreninger og arbeidsplasser deltar i en 24-timers stafett. Bak hvert lag er det en historie – et menneske som laget vil støtte eller minnes.

-Følg med huden din og krev at legen fjerner føflekken din og sender den inn, oppfordrer Eva Beate Galgum.

Føflekkreftforeningen takker sine medlemmer for innsatsen under markeringen av Hudkreftdagen den 23 mai!

Føflekkreftforeningen markerer Hudkreftdagen onsdag den 23. mai i lokalaviser og på stands i 15 av landets 18 fylker. Finn oss i ditt nærområde på vårt interaktive kart!

-Legemiddelfirmaene tar seg for godt betalt, sier forskere i Nederland og lanserer ny prissettingsmodell for kreftmedisiner.  

Halvparten av kreftpasienter oppsøkte fastlegen flere ganger året før kreftdiagnosen ble satt, viser ny svensk forskning.

14.-15. april ble Føflekkreftforeningens landsmøte 2018 arrangert på Solstrand Hotel og Bad i Os ved Bergen. I nydelig vårvær møttes 55 deltakere til inspirasjon i tillegg til faglig og sosialt påfyll.

Kari Anne Fevang tar over ledervervet i Føflekkreftforeningen etter årets landsmøte på Os helgen 14-16. april.

I påsken for ett år siden fikk Tone Skajaa Rye fra Kristiansand en skremmende beskjed. Hun hadde fått føflekkreft, og den hadde spredd seg.

Antallet tilfeller av føflekkreft øker over hele verden, og vi i Norge er på verdenstoppen. I 2016 fikk 2114 nordmenn denne kreftformen. Dette er 20 ganger så mange tilfeller som på 1950-tallet, og er den kreftformen som øker mest i Norge, jmf KREFTregisteret.

En av Norges fremste forskere på immunterapi slutter etter en lang karriere på Radiumhospitalet. Pensjonere seg skal Steinar Aamdal imidlertid ikke.

Fristen  for påmelding til landsmøte er utsatt til 15. mars. Les alt om landsmøtet i nyhetsbrevet.

Vinterferien er her, og mange nordmenn reiser på fjellet eller til Syden i ukene  8 eller 9. Hudlegespesialist Nada Rakovan gir gode råd og avkrefter noen myter om soling.

Vi ønsker dere velkommen til landsmøte 14-15 april 2018 på Solstrand hotell i Os utenfor Bergen. 

Her er det nydelig natur, spa-avdeling og de er kjent for god mat. Les mer om hotellet her Solstrand

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.